Hovězí pečeně s hříbky

Ingredience:
• zadní hovězí maso – 750 g
• slanina – 50 g
• čerstvé nebo mražené hříbky – 300 g
• cibule – 200 g
• sůl, mletý pepř
• olej – 100 g
• máslo – 100 g
• voda nebo vývar na podlévání

Příprava:

Maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a dále protkneme klínky slaniny. Osolíme, opepříme. Větší část cibule (cca 150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme. Přidáme hovězí maso a společně krátce opékáme. Zalijeme lehce vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Nato maso vyjmeme, do šťávy přidáme 100 g připravených nakrájených hříbků, krátce dusíme a procedíme. Zbylé hříbky nakrájíme na plátky a zbytek cibule orestujeme na másle. Tímto způsobem připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně. (Omáčku na závěr doporučujeme přelít smetanou, pro zjemnění chuti.)

Příloha:
Vařené brambory, bramborové krokety, bramborová kaše, zeleninové saláty, různé druhy knedlíků.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top