Nedělní hovězí pečeně

Ingredience:
• hovězí pečeně – 1,25 kg
• sůl a pepř
• neoloupané velké brambory – asi 1/2 kg
• velká mrkev – 2 ks
• velká petržel – 1 ks
• velký stonek celeru – 2 ks
• středně velká cibule (na plátky) – 1 ks
• bobkový list – 2 ks
• sušený rozmarýn – 1 lžička
• sušený tymián – 1/2 lžičky
• hovězí vývar – 1/2 hrnku

Příprava:

Očištěné a opláchnuté hovězí osušíme a nakrájíme ho na kousky o něco větší než na guláš, osolíme a opepříme. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev a petržel diagonálně nakrájíme na 2 cm kousky. Celer nakrájíme na asi 3 cm kousky.

Zeleninu a bobkový list vložíme do silného hrnce, posypeme tymiánem a rozmarýnem. Na to rozprostřeme maso, vše zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí do té doby, než se maso začne rozpadat. V pomalém hrnci 8,5 – 9 hodin, v hrnci normálním to bude dříve.

Příloha:
Doporučujeme servírovat maso doprostřed stolu, obklopit zeleninou, vše zalít vydušenou šťávou. Příloha v podobě rýže velmi dobře podtrhne chuť naší pečeně.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top