Štěpánská hovězí pečeně

Ingredience:
• kvalitní zadní hovězí (750g)
• slanina (25g)
• hořčice (dle potřeby)
• vejce uvařené natvrdo (2 ks)
• sůl, černý pepř (dle potřeby)
• cibule (1 ks)
• sádlo (dle potřeby)

Příprava:

Maso protkneme slaninou, uprostřed vyřízneme otvor a namažeme jej hořčicí, dále ho naplníme vejci. Otvor pomocí jehly na závitky zavřeme (v krajní nouzi použijeme špejle s ostrými hroty). Hovězí si opepříme a osolíme. Sádlo si rozpálíme v pekáči, zpěníme na něm cibuli a vložíme maso, které orestujeme ze všech stran. Dále pak podlijeme horkou vodou, přiklopíme a v troubě pečeme doměkka. Maso je nutné během pečení obracet a podlévat vypečenou šťávou. Šťávu si pak zahustíme moukou. Pečení trvá dle kvality masa a nastavení trouby asi 1,5 – 2 hod.


Příloha
:
Doporučujeme podávat s rýží, s karlovarskými nebo s houskovými knedlíky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top