Pečená kachna s chlupatým knedlíkem a červeným zelím

Pečená kachna

Ingredience pro 4 porce:
• kachna
• sůl, kmín
• voda
Na zelí:
• menší hlavička zelí
• cibule
• ocet – 1 lžíce
• sůl, kmín, cukr
• tuk
• hladká mouka
Na chlupaté knedlíky:
• syrové brambory (nastrouhané najemno) – 400 g
• hrubá mouka – 300 g
• sůl

Příprava:

Kachnu omyjeme, osolíme a posypeme kmínem. Dáme ji do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct. Kachnu pečeme při 180 až 200 °C (záleží na troubě) zhruba 2 hodiny. Kachnu během pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou. Nejprve ji pečeme přiklopenou a zhruba na posledních 15 až 20 minut ji odklopíme, aby získala zlatavou barvu a křupavou kůrčičku.

Zelí nakrájíme na proužky. Vložíme do hrnce, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a přidáme lžíci octa. Vaříme do změknutí, dochutíme podle potřeby solí, octem a cukrem. Vedle na pánvičce osmažíme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, poté přidáme trochu hladké mouky, promícháme a ještě chvilinku smažíme. Nakonec vmícháme cibuli s moukou do zelí, čímž ho vlastně zahustíme a dodáme mu lepší chuť.

Příloha:

Syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme a přidáme hrubou mouku. Mouku přisypáváme pomalu a dobře hněteme rukama. Přidáváme tolik mouky až nám vznikne těsto podobné konzistence jako pro přípravu bramborových knedlíků z pytlíku. Lžící vykrajujeme knedlíky do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 7 až 10 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top