Pečená kachna s jablky

Ingredience:
• menší kachna (1ks)
• jablka (4 ks)
• rozinky (50 g)
• sůl (dle potřeby)
• mletý bílý pepř (dle potřeby)
• hřebíček (dle potřeby)

Příprava:

Očištěnou kachnu osolíme, poté 3 jablka nakrájíme na kostičky, doplníme nasekanými rozinkami, mírně opepříme, přichutíme malým množstvím drceného hřebíčku. Tuto směs vložíme do dutiny břišní, kterou uzavřeme. Poté kachnu pečeme obvyklým způsobem. Čirý vypečený tuk při pečení odebíráme.

Zbývající jablko oloupeme, nakrájíme na 4 silné řezy, které v závěru pečení vložíme do vypečené šťávy a krátce podusíme.

Kachnu dále rozčtvrtíme, naklademe na talíře, doplníme jablečnou směsí a červeným zelím.

Příloha:

Podáváme s domácím houskovým knedlíkem. Můžeme podlít vlastní nemastnou šťávou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top