Pečená kachna s medem

Ingredience:
• kachna bez drobů
• velká jablka (oloupaná, zbavená jádřinců, nakrájená na kousky) – 4 ks
• med – 4 lžíce
• kmín – v
• sůl dle chuti
• voda na podlití

Příprava:

Kachnu omyjeme, osušíme. V míse smícháme nakrájená jablka s medem, dobře promícháme a vložíme do kachny. Na povrchu kachnu osolíme, pokmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a křupava. Během pečení případně ještě podlijeme vodou a poléváme vypečenou štávou.

Příloha:
Podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným červeným hlávkovým zelím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top