Americké brambory

Americké brambory

Ingredience:
• brambory (1kg)
• olej/sádlo (5 lžic)
• grilovací koření (dle potřeby)
• sůl (dle potřeby)

Příprava

Nové brambory, případně tvrdší staré brambory důkladně omyjeme a zbavíme nečistot. Poté větší brambory nakrájíme na osminky, menší brambory jen na půlky či čtvrtky.

Hlubší plech vymažeme olejem nebo sádlem, poté rozložíme nahusto nakrájené brambory a vložíme je do předehřáté trouby nastavené na 200°C (brambory zatím nesolíme, můžeme lehce okořenit). V troubě pečeme asi 15-20 minut, přičemž 10 minut budeme péci zprudka a potom zeslabíme a dopečeme doměkka. Během pečení plechem párkrát zatřeseme, aby se brambory nelepily, nechceme je otáčet, aby se nepotrhaly. Po upečení až na talíři dosolíme.

Takto připravené brambory jsou vhodné jako příloha. Doporučujeme také vyzkoušet i jako samostatné jídlo posypané nastrouhaným sýrem a podávat na stůl se salátem z rajčat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top