Pečené brambory

Ingredience:

  • brambory (1 kg)
  • olej (4 lžíce)
  • mletá sladká paprika (1 lžička)
  • mletá pálivá paprika (1 lžička)
  • kari (0,5 lžičky)
  • sůl (dle potřeby)

Příprava:

Koření důkladně promícháme v oleji. Neoloupané brambory důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme na čtvrtky/osminy a vložíme je do mísy, do které přidáme okořeněný olej. Vše pečlivě promícháme. Následně začneme předehřívat troubu na 230°C. Nachystáme si plech, který vyložíme papírem na pečení. Na takto připravený plech rovnoměrně rozložíme brambory a již můžeme vše vkládat do trouby. Po čtvrt hodině ztlumíme troubu na 200°C a dle velikosti brambor dopečeme doměkka (cca 15-20 min.).

Samotné brambory si dosolíme dle libosti až na talíři.

Podáváme dle chuti jako přílohu k různě připravenému masu či jen s kefírem nebo podmáslím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top