Kuře pečené na zelí

Ingredience:
• kuře
• kysané zelí – 1/2 kg
• grilovací koření, oregáno
• zakysaná smetana
• máslo – 100 g

Příprava:

Kuře očistíme a rozpůlíme. Na dno římského hrnce naklademe vrstvu (asi polovinu) kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením, špetkou oregána a vločkami másla. Na zelí položíme naporcované a mírně osolené kuře a na něj navrstvíme zbytek zelí, které opět mírně posypeme grilovacím kořením a oregánem.

Kysanou smetanu rozšleháme s trochou vody, nalijeme na zelí a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme (dusíme) asi 40 minut při teplotě 200°C. Pak pekáč odklopíme a dopékáme asi 10 – 15 minut do kůrčičky.

Příloha:
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s brambory.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top