Medové kuře

Ingredience:
• celé kuře
• med -3 lžíce
• olej – 3 lžíce
• chilli – 1 lžička
• sůl, tymián
• velká cibule
• smetana na vaření – 250 ml
• hladká mouka – 1 vrchovatá lžíce

Příprava:
Omyté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky a ze všech stran osolíme.

V misce rozšleháme vidličkou med, olej a chilli. Touto směsí potřeme ze všech stran čtvrtky kuřete, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme tymiánem a obložíme kousky cibule. Podlijeme troškou vody a dáme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách potřeme zbytkem marinády, přikryjeme pokličkou a upečeme doměkka.

Měkké maso vyjmeme z pekáče. Do výpeku nalijeme mouku rozkvedlanou v hrnku vody (vody můžeme dát i méně, záleží kolik jí zůstalo pod kuřetem), smetanu, promícháme a vrátíme na chvíli do trouby, aby se mouka povařila.

Příloha:
Kuře na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, bramborami, nebo knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top