Pečené kuře s nádivkou

Ingredience:
• kuře (1 ks)
• máslo (3 lžičky)
• anglická slanina (4 plátky)
• petrželka (1 lžíce)
• sušené švestky (1 hrst)
• máslo (2 lžíce)
• červené víno
• strouhanka (2 lžíce)
• vlašské ořechy (1 hrst)
• pažitka (1 lžíce)
• vejce (1 ks)
• koření na pečené kuře (dle chuti)
• pepř (dle chuti)
• sůl (dle potřeby)
• olej na vymazání (dle potřeby)

Příprava:

Nejdříve si připravíme nádivku, kterou budeme kuře plnit. Sušené švestky nakrájíme na menší části. Jádra vlašských ořechů nasekáme. Vejce ušleháme, přidáme k němu strouhanku, máslo, sušené švestky a ořechy a důkladně promícháme. Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Pokud je nádivka příliš hustá, přidáme do ní červené víno, ale záleží na chuti každého.

Kuře důkladně omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme. Poté jej naplníme připravenou nádivkou a na povrchu posypeme kořením na pečené kuře. Následně kuře položíme do pekáče, který jsme lehce vymazali olejem. Nakonec jej poklademe plátky anglické slaniny. Na kuře položíme zhruba tři lžičky másla a pekáč vložíme do trouby. Pečeme zhruba hodinu a půl v předehřáté troubě. Během pečení kuře poléváme výpekem.

Příloha:
Pečené kuře podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top