Kapr pečený na másle

Ingredience:
• Kapr bez hlavy (1/2 ks)
• Máslo (75g)
• Drcený kmín (dle potřeby)
• Sůl (dle potřeby)
• Citrónová šťáva

Příprava:

Očištěnou rybu s kůží před pečením nařízneme na boku několika plytkými příčnými zářezy, osolíme ji a lehce pokapeme citrónovou šťávou. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, na pekáč pak vložíme rybu, posypeme drceným kmínem a na kapra poklademe lupínky zbylého másla. Lehce podlijeme rybím vývarem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou. Upečenou rybu si rozdělíme na porce, položíme na předehřáté talíře, přelijeme proceděnou citronovou šťávou, můžeme ozdobit petrželkou a i půlkolečky citrónu.

Příloha:

K takto připravenému kaprovi se hodí jako příloha hranolky nebo pečené brambory.

One comment

  • Pavla (6 roky)

    Vynikající!! Naprosto jednoduché a přitom opravdu chutné. Moc všem doporučuji, klidně i na Štědrý večer..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top