Losos na másle

Ingredience:
• Filety z lososa
• Máslo (125g)
• Hladká mouka
• Citron
• Kmín
• Sůl

Příprava:

Omyté a osušené filetky pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Lososa necháme dále půl hodiny odpočinout v lednici. Poté filety obalíme v prosáté hladké mouce a na rozpálené pánvi s máslem (na chuť můžeme přidat do másla trochu kmínu) každý filet smažíme z obou stran asi 3 tak minuty. Losos by si po smažení měl zanechat svou růžovou barvu. Filety ještě zatepla servírujeme s plátkem másla a půl měsíčkem citronu.

Příloha:

Vhodnou přílohou je zejména bramborová kaše, ale chutná je i varianta s uvařenými bramborami se zeleninovým salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top