Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Ingredience pro 6 porcí:
• krkovice nebo vykostěná vepřová pečeně (1,5 kg)
• rostlinný olej (1 lžíce)
• mletý zázvor (1 lžíce)
• drcený kmín (2 lžičky)
• světlé pivo (250 ml + pivo na podlévání)
• sádlo (1 lžíce)
• červená malá cibule/šalotka (6 ks )
• sůl (dle potřeby)

Příprava:

Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby (nesmí být kovová), osolte, posypte zázvorem, kmínem a přelijte olejem a pivem. Uložte na chladné místo a několik hodin nechte marinovat (jednou obraťte).

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vyjměte z marinády a osušte kuchyňským ubrouskem. V troubě v pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí.

Maso dejte do pekáčku, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni nakrájejte přes vlákno na plátky a přelijte vypečenou šťávou.

Servírujeme zdobené bobkovým listem.

Příloha:

Bramborové knedlíky jsou ideální přílohou pro staročeskou vepřovou pečeni na zázvoru a pivě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top