Vepřová pečeně na rozmarýnu

Ingredience:
• prorostlé maso na pečení – 600 g
• sůl
• čerstvý rozmarýn – 2 až 3 větvičky (nebo 1 lžička sušeného)

Příprava:

Maso očistíme, opláchneme, vložíme do tlakového hrnce, osmahneme je, podlijeme 150 ml horké vody, osolíme a dusíme. Asi po 15 minutách hrnec otevřeme, je-li třeba, znovu podlijeme horkou vodou a dusíme. Zároveň se podle vůně přesvědčujeme, zda se maso nepřipaluje. Téměř měkké maso a vydušenou, zlatavou šťávu přendáme do pekáčku, poklademe rozmarýnem a dopečeme. Maso nakrájíme na porce, upravíme na nahřátou mísu a obložíme plátky knedlíků. Masovou šťávu a dušený mangold podáváme zvlášť.

Příloha:
Celozrnné nebo bramborové knedlíky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top