Vepřové pečené koleno

Ingredience:

  • vepřové koleno (1 ks)
  • sádlo (2 lžíce)
  • cibule (2 ks)
  • česnek (2 stroužky)
  • hřebíček (2 ks)
  • kmín, sůl, voda (dle chuti a potřeby)

Příprava:

Do osolené vody vložíme dobře očištěné a opláchnuté koleno, dále jednu oloupanou cibuli a očištěný česnek. Poté maso povaříme do polo měkka a uvařené maso vytáhneme z vody. Kůži kolena nařežeme do tvaru mřížky kvůli kvalitnímu propečení. Následně ho posypeme kmínem, lehce osolíme a vložíme do vymazaného pekáče. Druhou cibuli rozkrájíme na kolečka a přidáme do pekáče. Rozehřátým sádlem pokapeme koleno, dále jej podlijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Koleno pečeme nejdříve přikryté, později kvůli kůrčičce odkryjeme. Během pečení podléváme maso vodou a koleno potíráme vypečenou šťávou, ve které rozmícháme podrcené hřebíčky.

Doporučujeme podávat se sterilovanými šalotkami nebo cibulkami či jen s hořčicí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Go to Top